Kategória:
Helyi receptek, Egyéb receptek

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


A híres szegedi kifli


SZEGEDI KIFLI

 

 HOZZÁVALÓK:

  • 70dkgliszt
  • 2tk
  • 3ekcukor
  • 3.5dltej
  • 1dlolaj
  • 3dkgélesztő
  • 20dkgvaj

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez adom a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom, és hagyom meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.

Miután megkelt, lisztezett felületen elfelezem. Majd mindkét darabot 4 részre osztom. Egyesével kör alakúra nyújtom, kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágom.

A hideg vajat először 2 mm vastag szeletekre vágom, majd a szeleteket felcsíkozom. 1-1 csíkot rakok a tészta nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerem. A kiflik végeit jól visszanyomkodom, és sütőpapírral bélelt lemezre rakom őket. Kicsit hagyom pihenni, majd felvert tojással megkenem.

180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.

Forrás.mindmegette.hu

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »