A híres szegedi kifli
SZEGEDI KIFLI
- 70dkgliszt
- 2tksó
- 3ekcukor
- 3.5dltej
- 1dlolaj
- 3dkgélesztő
- 20dkgvaj
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez adom a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom, és hagyom meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.
Miután megkelt, lisztezett felületen elfelezem. Majd mindkét darabot 4 részre osztom. Egyesével kör alakúra nyújtom, kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágom.
A hideg vajat először 2 mm vastag szeletekre vágom, majd a szeleteket felcsíkozom. 1-1 csíkot rakok a tészta nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerem. A kiflik végeit jól visszanyomkodom, és sütőpapírral bélelt lemezre rakom őket. Kicsit hagyom pihenni, majd felvert tojással megkenem.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.
Városi magazin cikkek
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »