Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


Lesz fehér karácsonyunk?


Utoljára 2011-ben esett a hó karácsonykor Szegeden – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-posztjából.

Már csak tíz nap van hátra Szentestéig. Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon esni fog-e a hó az ünnepek idején. Bár jelenleg még csak nagyon nagy vonalakban lehet körvonalazni a karácsonyi ünnepek várható időjárását, az Országos Meteorológiai Szolgálat adatbázisában tárolt megfigyelések alapján tudjuk, hogy az elmúlt évtizedekben milyen karácsonyunk volt.

Az OMSZ az osztrák meteorológiai szolgálttól átvett ötlet alapján elkészített néhány infografikát magyar városokra vonatkoztatva: a zöld fák hómentes, a fehérek teljesen (mindhárom ünnepi napon) havas karácsonyt jelölnek, a “foltos” fák pedig azt, hogy abban az évben december 24. és 26. között legalább az egyik nap volt hótakaró – írják a bejegyzésben.

Forrás: OMSZ

Eszerint Szegeden legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2011-ben esett a hó december 24. és 26. között. Mindhárom ünnepi napon pedig utoljára 2007-ben borult fehérbe a napfény városa.

Idén vajon fehér lesz a karácsony?

Az OMSZ karácsonyi esélylatolgatásai alapján az átmeneti bizonytalan mértékű enyhülés után, az ünnepek előtt pár nappal ismét lehűlés érkezhet, hidegebb légtömeg töltheti ki térségünket. A hőmérsékleti maximumok 0 fok körül lehetnek, azonban csapadék a jelenlegi állás szerint nem várható. Inkább csak lokális csapadék alakulhatna ki, ha viszont így lesz, az hó formájában hullhat le. A bejegyzésben hangsúlyozzák, hogy ezt ennyi idővel előtte nem érdemes komolyan venni.

Forrás:https://szegedma.hu/

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »