Kategória:
Helyi receptek, Egytálételek, főzelékek, tésztafélék

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


Szegedi halászlé (Szögedi)


Az eredeti szegedi halászlé (SZÖGEDI)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított halakat kifilézzük, és a csontokból, fejekből a félfőre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel felöntjük és legalább 2 – 2,5 órán keresztül főzzük.
  2. A megmaradt halfiléket beirdaljuk, felkockázzuk, megszórjuk kevés sóval és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
  3. Ha az alaplevünk elkészült, akkor átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
  4. Ha megvagyunk az alaplével akkor felforraljuk és belerakjuk a már előkészített halkockákat, Ezt követően 10 percig főzzük. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most hozzáadjuk, még 10 percig főzzük. Kóstolás után újra ízesítjük, ha szükséges.
  5. Hegyes erős paprikát vagy csípős tört paprikát és friss kenyeret vagy kalácsot tálalunk hozzá.
Forrás: mindmegette.hu

 

 

Városi magazin cikkek

Szeged mellett Röszkén
Helyi történetek, Helyi történetek
Bacskulin József 1927-ben született a folyó partján, de minimum filmbe illő életutat tudhatott maga mögött.
1879-es szegedi árvíz
Helyi történetek, Helyi történetek
Szeged katasztrófája leírhatatlan volt: az igazi tényt talán csak a 12-én hajnalban Tisza Kálmán miniszterelnök ...
Kevés kisgyereknek van ilyen jó dolga
Helyi cukiságok, Házi kedvencek
Ottjártunkkor édesapja egyetlen mozdulattal huppantotta a kis legényt a jászolba, látszott, hogy ezt nem először teszi.
Sárgarépa, alma, narancs koktél!
Helyi receptek, Egyéb receptek
Vitamindús, egészséges és olcsó ital házilag.Számos jótékony hatása van.
A híres szegedi kifli
Helyi receptek, Egyéb receptek
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.
Pick szalámi Szeged
Helyi receptek, Egyéb receptek
A szalámi füstölt kolbász-különlegesség, Magyarország egyik hagyományos exportcikke. Tartós, sokáig elálló termék.
A salemi boszorkányperek elindítójáról
Helyi történetek, Helyi történetek
Tituba: A titokzatos rabszolganő, akinek vallomása indította el a salemi boszorkánypereket
Hóesés Szegeden
Helyi történetek, Helyi történetek
Most aztán tényleg megrázta, erről árulkodnak a szombaton beküldött szegedi fotók is.
Gyerekrajzok a Covid-osztálynak
Helyi történetek, Helyi történetek
Több száz rajzot küldtek a Zrínyi-iskola diákjai a járványkórházba, hogy ezzel vidítsák fel az ott dolgozóka ...

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »